Salsa Romesco: Com preparar la millor salsa de calçots

La Salsa Romesco és una de les salses més tradicionals de Catalunya. És provinent dels camps de Tarragona i té un ús que engloba una gran varietat de plats, però principalment la acompanyem per menjar Calçots i Xató.

La Salsa Romesco també té diferents noms com ara Salvitxada, Salsa de calçots o Salsa vermella. En tota cas i sigui com sigui el seu nom, estem d’acord en que és una part molt important per a que la nostra calçotada sigui un èxit rotund. A continuació podeu veure la recepta per fer una bona Salsa Romesco per acompanyar les vostres calçotades.

¿Quins ingredients necessitem per fer Salsa Romesco?

  • 6 tomàquets escalivats
  • 2 pebrots del romesco escalivats (o nyores)
  • 1/2 cabeça d’alls escalivats
  • 1/2 culleradeta de pebre vermell dolç
  • Vinagre de vi blanc
  • 15 g d’ametlles torrades
  • Pebre negre
  • Oli d’oliva
  • Sal

Existeixen diverses variants de la recepta, depenent dels gustos, per exemple: Podem afegir una mica de pa torrat podem fer que la salsa es torni més espessa, també podem afegir una mica de bitxo o en laguns casos, una mica de menta.

Salsa romesco

Preparació i elaboració Salsa Romesco

Preparació

  1. Desgranar els caps de l’all
  2. Se’ls hi fa un tall a les dents dels alls, però sense acabar de tallar-los
  3. Fer un tall en forma de creu als tomàquets per poder-los pelar-los millor
  4. Posar en remull les nyores un parell d’hores amb aigua calenta, un cop fet els hi traurem la carn
  5. Preescalfar el forn a 200º

Elaboració de la Salsa Romesco

  1. Posar els tomàquets en una plata al forn, a sobre d’un paper vegetal
  2. Al mateix temps col·locar els alls i el pa
  3. Introduir-ho al forn durant 30 minuts a 200º
  4. Estar molt atent, els alls i el pa tarden menys de 30 minuts en estar llestos. Quan el pa ja estigui torradet serà el moment de treure’ls
  5. Complerts els 30 minuts, treure els tomàquets i deixar  que es refredin
  6. A partir d’ara s’hauran d’ajuntar tots els ingredients i començar-los a triturar
  7. Pelar els alls i afegir-los
  8. Introduïr el pa
  9. Pelar tomàquets i afegir-los
  10. Afegir ametlles i avellanes
  11. Afegir oli i vinagre
  12. Per últim afegir la carn de les nyores, la caiena, la romera i el pebre
  13. Acaba-li de posar sal i tritura-ho fins que quedi una salsa suau
  14. Ja es pot servir la salsa de romesco

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *