Activitats en famíliaTeatreUncategorized

FITT Noves Dramatúrgies 2020

Aforaments reduïts, propostes des de casa i espectacles individualitzats són les claus per celebrar el FITT Noves Dramatúrgies 2020 adaptat a les mesures de prevenció.

Consulta el programa oficial de Noves Dramatúgies 2020 aquí 

Novetats del Fitt Noves Dramatúrgies 2020 

La primera novetat d’aquesta edició és l’estrena en streaming de l’espectacle La teoría de la pelvis, del guanyador del FITT de l’any passat, Alberto Cortés, i Rosa Romero. La peça, gestada durant el confinament causat per la Covid-19, ens planteja una teoria que reflexiona sobre la necessitat d’activar el motor, els cossos i les pelvis en un moviment col·lectiu com a únic canvi possible. La proposta prèvia al festival és exclusiva per les persones amb l’abonament PREFITT i s’oferirà per la plataforma Zoom.

El format Story Walker és la següent novetat d’aquesta edició. Que se la mengin els coloms (i la portin a casa) de l’autora tarragonina Glòria Granell Barberà és la nova i primera producció internacional del FITT Noves Dramatúrgies. Es tracta d’una experiència cultural innovadora en format d’àudio que té com a escenari un recorregut establert pels carrers de Tarragona. El públic podrà escoltar la peça teatral des del seu dispositiu mòbil i iniciarà l’experiència de forma individual a l’hora que vulgui dins el marc del festival. La proposta compta amb les veus dels intèrprets Jordi Banacolocha, Victòria Pagès i Joan Negrié per la versió en català i castellà; i les veus de Nigel Planer, Ivana Miño i Pep Planas, per la versió en anglès.

Cia. L_Animé-teatre-carrer

La tercera novetat del festival és la instal·lació The Dreamers. Un conjunt de cases ideades per joves que han arribat com a menors i sols a Catalunya des de l’altra banda del Mediterrani. La proposta, limitada a un aforament reduït de 12 persones per funció, convida a viure en primera persona i convertir-se en còmplice de les seves històries d’una forma poètica i sensorial que pretén donar visibilitat a la seva situació. The Dreamers é s un dels set espectacles que competirà en al quarta edició del concurs del FITT. Entre les propostes que podrà votar el públic, també destaquen We’re Not Penelope. Sobre la fidelidad, la coproducció internacional de Vucciria Teatro, Teatro Bellini i Estigma; i l’aposta per creadores escèniques emergents com Glòria Ribera i Joana Brabo.

FITT Noves dramatúrgies 2020 - Teatre a tarragona

Com ja es va avançar des del festival, Rodrigo Cuevas i Sol Picó, dos dels artistes més inclassificables del moment, seran els encarregats d’inaugurar i acomiadar l’edició més excepcional del FITT amb els seus nous espectacles Trópico de Covadonga el dimecres 2 de setembre a les 21.30 h i Malditas Plumas el dissabte 5 a les 21.30 h.

A més de gaudir del teatre més contemporani, el festival manté els workshops, els sopars d’en Pitu, les jornades per professionals, els vermuts teatrals i totes les activitats ja consolidades en edicions anteriors. L’última novetat d’aquesta edició són les fases dels abonaments per al desconfittament, que ofereixen l’experiència de tot el festival a preus reduïts. Els abonaments del festival ja es poden adquirir a la web www.fitt.cat

TEATRE A TARRAGONA - FITT