Proveïdors per esdeveniments

COR MARAGALL

COR MARAGALL - CORS - MUSICA - FIRES I FESTES

El Cor Maragall fou creat l’any 1979 per M.Àngels Alabert. Des d’aleshores ençà no ha cessat de fer concerts i participar en diverses trobades de corals. Actualment, consta de 45 cantaires, la major part dels quals tenen coneixements musicals de grau mitjà. És membre de la Federació Catalana d’Entitats Corals i de l’Agrupació Coral de les Comarques de Girona.

Des del primer concert, el Cor Maragall sempre ha tingut molta cura de la qualitat dels seus concerts, per la qual cosa ha dedicat gran part del seu temps a estudiar uns repertoris nous, variats, però que sempre tinguessin com a prioritat donar a conèixer la música de la nostra entranyable terra. Per això des de sempre ha tingut un interès per actuar com a representant de la nostra nació en altres països d’Europa: Occitània, Euskadi, França, Itàlia, Bèlgica, Suïssa, Alemanya, Noruega, Dinamarca, Hongria i Àustria. Arran d’aquest interès a difondre la nostra música arreu d’Europa i també de l’interès a poder-nos enriquir amb músiques procedents d’altres indrets, el Cor Maragall es va fer membre de la federació d’entitals corals Europa Cantat, organitzadora de nombroses trobades de corals. Això, sens dubte, ha contribuït a millorar notablement el nivell del Cor.

També cal destacar la col·laboració portada a terme amb els altres cors de la ciutat de Girona per poder oferir concerts tan cabdals per a la ciutat com el Requiem de Mozart, el Magnificat de Bach o la Novena simfonia de Bethoven. A més d’això, cada any ofereix el tradicional concert de Tots Sants al Auditori Palau de Congressos de Girona, amb un repertori preparat especialment per a aquesta ocasió. També cal destacar la interpretació de la Missa per a tres cors, orgue i continu de J.Gas (Mestre de C. de la Catedral de Girona, s.XVIII), sota la direcció de Reinald Dedies i Àngels Alabert, conjuntament amb el cor Sine Nomine de Perpinyà.

El cor Maragall ha interpretat peces de totes les èpoques: des del gregorià a peces d’autors contemporanis. Cal destacar les obres del Llibre vermell de Montserrat;la cantata per a cor, solistes i orgue Rejoice in the Lamb, de Benjamin Britten; l’òpera íntegra de Dido i Eneas, de Purcell, interpretada a Vilanova i la Geltrú i a Girona; el Concert sagrat, de Duke Ellington. Així mateix, també ha interpretat peces en diversos idiomes: basc, occità, anglès, francès, italià, alemany, portuguès, txec, hongarès i, fins i tot, japonès. Cal destacar la interpretació delCant Espiritual de Joan Maragall, compost per Àngels Alabert, en una versió per a orquestra i cor.

El 2009, coincidint amb la celebració del 30è aniversari, uns quants membres del cor van participar en la trobada internacional Europa Cantat a la població holandesa d’Utrecht. Aquest mateix any el cor va celebrar el 30è aniversari durant el concert tradicional de Tots Sants, on a més homenatjar la nostra directora al llarg d’aquests trenta anys, Àngels Alabert. Ara dirigeix el cor Maragall Sara Pujolràs.

El 2011 ha participat en el 12 Festival de Música Religiosa i del Món en el concert de la soprano Maria Bayo amb els cors de Girona.

El 2019 el cor va celebrar el 40è aniversari amb un concert elaborat a partir d’obres emblemàtiques cantades durant aquests 40 anys, l’estrena de l’obra Gènesi composta especialment per Miquel Sunyer i la participació d’excantaires.

L’any 2022 ha realitzat una gira per diferents ciutats de Catalunya cantant la Novena Simfonia de Beethoven amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i el Cor de Cambra de la Diputació de Girona sota la direcció d’Edmon Colomer.

Descobreix Cor Maragall

Municipis on han actuat

Girona, Vic, Premià de Mar, Castelló d’Empúries, Banyoles, Badalona, Cervià de Ter, El Vendrell, Salt, Blanes, Barcelona (Palau de la Música, entre altres llocs), L’Escala, Caldes de Malavella, Olot, Amer, Llagostera, Sant Gregori, Vilablareix, Fornells de la Selva, Canet del Rosselló, Lloret de Mar, Constantins, Avinyonet de Pugventós., Navata, Torroella de Montgrí, Medinyà, Madremanya.

Festivals i Esdeveniments on han participat

Festival de Músiques Religiones i del Món, Lliurament dels premis de les Lletres Catalanes en la Nit de Sant Llúcia, Homenatge a Jacint Verdaguer en el seu centenari, Festival Terra de Trobadors, Temps de Flors, Trobada Internacional Europa Canta, Concert a la Seu de la Unesco a París, Fundació Valvi entrega premis concurs Joves Cantats de ACPC, Concert solidari per a la Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes, Concert solidari per Càrites, Festival de Tardor de Sant Gregori, Fira del Cistell de Salt, Festival Cultura Popular Catalana, Festival Strenes, Dia Internacional de la Pau, Festival A Capella.

COR MARAGALL - CORS - FIRES I FESTES - ESDEVENIMENTS - COMPONENTS

Contacta amb Cor Maragall i demana pressupost

  COR MARAGALL - CORS - FIRES I FESTES

   

   

  Submit your review
  1
  2
  3
  4
  5
  Submit
       
  Cancel

  Create your own review

  Festes Majors de Catalunya - L'AGENDA DE FIRES I FESTES DE CATALUNYA
  Average rating:  
   0 reviews