Fires i Festes de Catalunya

La Fira del Trumfo i la Tòfona de Catalunya posarà l’accent en els espectacles musicals i tallers infantils

El Consell Comarcal del Solsonès  ha avançat que La fira del Trumfo i la Tòfona de Catalunya mantindrà la ubicació i el format de l’any passat. 

El segon cap de setmana de març els consumidors de productes de qualitat tenen una cita amb els comerciants del trumfo, de la tòfona i els de productes de proximitat.

La quinzena Fira del Trumfo i la Tòfona, que concentrarà gran part de les seves activitats els dies 9 i 10 de març, s’ubicarà novament a la plaça del Camp de Solsona, consolidant l’espai i el format que en les darreres edicions ha estat tan ben acollit tant per part dels comerciants com del públic en general, i que l’organització ha recollit i ha volgut repetir.

Fira del trumfo i a Tofona de Catalunya - Solsona

En l’edició d’enguany, a part del divers ventall de paradistes que han caracteritzat les darreres cites, s’apostarà pels espectacles complementaris en forma d’actuacions musicals i tallers infantils. Així hi haurà música en directe el dissabte a dos quarts de nou del vespre amb el solsoní Maxi Balceda i el diumenge a partir de les dotze del migdia amb el trio Airstream Swing band. Pel que fa als tallers infantils seran el dissabte al matí, a càrrec de Romi Lamolla que oferirà tallers de maquillatge facial, de construcció de titelles i d’il·lustració de contes; i el diumenge també al matí amb l’activitat Sentitoca, un conjunt de jocs per aprendre tot jugant mitjançant els sentits.

FIRA DEL TRUMFO I LA TOFONA DE CATALUNYA - BANDA UNMINUTIMIG trio

Maridatge i la Festa del vi

La Fira d’enguany s’encetarà el dijous dia 7 de març amb el ja tradicional taller de cuina, amb especial protagonisme de trumfos i tòfona, i maridatge de vins, a càrrec de Laia Coma i Roger Vilaginés del restaurant La Mare de la Font de Solsona.

Durant el cap de setmana i dins el marc de la Fira es torna a organitzar la Festa del Vi, on hi seran presents cellers de les denominacions d’origen: Montsant, Penedès, Pla de Bages, Priorat, Tarragona, Terra Alta i Cava, així com també vins del Solsonès: Pam de terra, Masia Tonicoll, Roc Falcon i Vinyes del Solsonès, SL, i tastets gastronòmics a càrrec de Fruits Taribó, Molsa – Toleràncies, Gremi d’Hostaleria del Solsonès,  Artesans del Solsonès, Territori de Masies i trumfos de Cambrils.

El dissabte a les 12 hores, la festa comptarà amb el tast de vins, a la Sala Cultural de l’Ajuntament de Solsona, a càrrec del prestigiós enòleg Agustí Torelló.

Teixir complicitats per tal de fer una fira transversal

Una altra de les novetats que el Consell Comarcal ha volgut destacar és la incorporació d’entitats que participen en la Fira; aquest any s’hi ha afegit Joventut Solsonina, en l’organització d’una actuació musical. Aquesta i altres incorporacions, permetran ampliar perspectives i dotar una dimensió més transversal en la voluntat de sumar d’esforços i complicitats

Fira del Trumfo i la Tòfona de Catalunya – Programa 2019

FIRA DEL TRUMFO I LA TÒFONA DE CATALUNYA - PROGRAMA 2019