Activitats en familiaActivitats en famíliaFires de CatalunyaFires i Festes de Catalunya

La 38a Festa de la Cirera de Torrelles de Llobregat arriba amb novetats

Aquest cap de setmana se celebrarà la 38a Festa de la Cirera de Torrelles de Llobregat, una celebració popular que barreja diversió i tradició, i que inclou un dels mercats més grans de venda de cireres de la zona de Barcelona. Aquest any, la festa estarà marcada per una novetat: una cinquantena de jocs defusta gegants basats en la temàtica de les cireres. Situats al llargdel carrer Sant Pau, petits i grans trobaran, entre altres propostes, un memory i un billar holandès inspirat en les cireres. La nova activitat serà una oportunitat per rememorar els jocs de tota la vida i apropar-los als més joves.

Festa de la cirera de Torrelles de Llobregat

Durant el cap de setmana, la Cooperativa de Pagesos de Torrelles preveu vendre entre 1.500 i 2.000 quilos de cireres conreades a Torrelles. El municipi espera també la visita de més de 6.000 persones d’arreu, que s’aproparan a gaudir de la gran varietat d’activitats programades: Mercat de Cireres, Fira d’artesania i productes locals, Mostra d’arts i oficis, zona de Barraques, Exposicions de Cireres i l’11a Ruta Gastronòmica.

Més de 40 propostes diferents per celebrar i reivindicar aquesta deliciosa fruita vermella, així com la bona feina dels pagesos torre llencs que, malgrat les adversitats, fan que la cirera sigui encara avui dia el principal cultiu de Torrelles.

 

Festa de la Cirera de Torrelles de Llobregat – Una barreja de disbauxa i cultura popular

La 38a Festa de la Cirera portarà a Torrelles de Llobregat la millor música en directe amb La Banda del Coche Rojo i Star3. El cap de setmana del 2 i 3 de juny, al municipi també hi haurà correfocs, animació infantil, gimcanes, dinars populars i com a acte de cloenda, un espectacle d’improvisació teatral a càrrec de la companyia Impro Show.

Torrelles de Llobregat s’agermana amb la població gambiana de Tujereng

En el marc de la 38a edició de la Festa de la Cirera, Torrelles de Llobregat organitzarà l’acte oficial d’agermanament amb la població de T

ujereng, situada a Gàmbia. Des del 2007, el municipi català ha establert un estret vincle amb el poble gambià. En total, onze anys de col•laboració pel desenvolupament i creixement d’ambdues poblacions. Torrelles es convertirà així en el primer municipi català amb lligams d’agermanament amb un poble gambià.

A Gàmbia, Torrelles ha ajudat a impulsar múltiples projectes al voltant de l’empoderament de la dona africana, el foment de l’educació de qualitat i l’accés a les energies renovables. També s’ha tre- ballat per potenciar l’ocupació digna i el creixement econòmic de Tujereng. De la mateixa manera, membres de la societat civil torrellenca s’han des plaçat diverses vegades al continent africà per tal de conèixer de primera mà i conviure amb la societat gambiana.

Així mateix, Torrelles ha acollit diverses jornades de sensibilització i educació per al desenvolupa ment sobre Gàmbia, amb l’objectiu d’apropar la realitat gambiana a la població torrellenca. També s’han impartit tallers sobre la cultura africana, xerrades i exposicions, així com projectes educatius als diferents centres escolars del municipi. Per tal de refermar aquesta dècada de treball conjunt, el dissabte 2 de juny, a les 10.30 hores, es signarà l’agermanament entre ambdues poblacions a l’Ajuntament de Torrelles. L’acte comptarà amb la presència d’una extensa delegació de Gàmbia, especialment amb l’alcalde de Tujereng i el governador de la regió West Coast gambiana, així com amb nombrosos representants municipals de Torrelles.

Els espais de la Festa de la Cirera

Mercat de Cireres

Les cireres fetes créixer durant tot l’any pels pagesos de Torrelles i acabades de collir de l’arbre es vendran al Mercat de Cireres, un dels principals atractius de la celebració.

N’hi haurà de totes les varietats i, fins i tot, es podran fer tastos. Les parades es situaran al carrer Major i estaran obertes el dissabte durant tot el dia i el diumenge al matí. Els dos caps de setmana anteriors i posteriors a la festa a la plaça Sant Martí també es durà a terme la venda, de 10 a 14 hores.

Exposició de la Cirera

 A l’Ateneu Torrellenc, s’exposaran les paneres elaborades amb les cireres de la temporada pels pagesos i pels venedors, cuidant tot tipus de detalls. També, les persones visitants podran votar quina és la panera que fa més goig i quina té la millor presentació. Les guanyadores aconseguiran el premi Cirera d’Or i Cirera d’Argent.

Fira d’artesania i productes locals

A més de les cireres, Torrelles de Llobregat també és productora de molts altre productes gastronòmics d’alta qualitat i de proximitat. Aquests es mostraran a la Fira d’artesania i productes locals, que enguany se situarà al llarg del carrer Major, punt neuràlgic de la festa.

Zona de les Barraques

 L’espai d’oci, lleure i convivència de la celebració serà la zona de Barraques, situada a Cal Joc. Aquest espai, distingit per la seva decoració inspirada en les cireres, acolliràconcursos, tallers i actuacions musicals. Així mateix, durant el cap de setmana festiu serà el lloc perfecte per fer una pausa i prendre alguna cosa abans de seguir amb la visita.

Mostra d’arts i oficis i Jocs de fusta gegants

Al carrer de Sant Pau, s’hi instal·larà la Mostra d’arts i oficis, per traslladar a les persones visitants al passat històric i conèixer els processos artesanals d’alguns productes. L’espai també comptarà amb la presència d’artistes com el bufador de vidre, el retaulista, el picapedrer, l’escultor o el cisteller. A més, hi haurà una novetat: un espai amb una cinquantena de jocs de fusta gegants relacionats amb la temàtica de les cireres.

Per a més informació i consultar el programa consulta el web oficial de la Festa.