Activitats en familiaActivitats en famíliaFires de CatalunyaFires i Festes de Catalunya

Fira Medieval de Peralada: Fires i Festes del 2018

La Fira Medieval de Peralada es vesteix d’època amb una renovada Fira pensada per a tota la família.

La Fira Medieval, que ha canviat de dates i d’emplaçament, incorpora un campament medieval que recrearà el que el Rei Pere el Gran va instal·lar a Peralada, el juny del 1285.

Durant el primer cap de setmana de juny, Peralada torna 700 anys enrere per transformar el centre històric en un plató únic, a on la fantasia i la història transportin els visitant a l’antic Comtat de Peralada, enguany amb múltiples activitats dirigides a petits i grans.

Divendres i dissabte, el Centre Cultural Sant Domènec serà l’escenari escollit per a les activitats paral·leles, divendres una confe

rència a les vuit del vespre sobre història locals “La enigmàtica construcció de l’església gòtica de Sant Martí’ a càrrec historiador Josep Maria Gironella i dissabte a la tarda la presentació del llibre ‘La Companyia Catalana a Orient’, una Ruta Literària ‘Què us diré? Ramon Muntaner i Peralada’ i el concert amb el grup de música medieval Mos Azimans.

fira medieval de peralada

Activitats de la Fira Medieval de Peralada

El gruix d’activitats arribarà, però, el diumenge 3 de juny amb el XIV Mercat Medieval. El centre històric de la vila es convertirà en un mercat de l’edat mitjana amb la presència de bufons, malabaristes, lluites de cavallers amb la companyia Drakònia, visites guiades, jornada de portes obertes al Museu de la Vila i l’animació musical del grup Sübitus. Per als més petits hi haurà l’Escola d’Herois i Heroïnes i un taller d’escuts a càrrec de l’entitat DespertaFerro, titelles medievals, passejades amb ponis i una ballada dels gegats locals. Com a novetat d’enguany, s’instal·larà un campament medieval que acollirà una exposició d’armes, carpes medievals, atrezzo medieval, amb demostracions i explicacions de l’art de lluita medieval.

Com a clausura del festival, diumenge a les 7 de la tarda, les companyies Drakònia, Sübitus i Ramon Lluc de Selvanyola, representaran la gesta i l’entrada a la vila de l’heroïna de Peralada, Na Mercadera, apareguda en un dels capítols de la Crònica de Ramon Muntaner, fill il·lustre de la vila i cronista medieval.