Activitats en famíliaFires de CatalunyaFires i Festes de Catalunya

7a Fira del Clown a Vilanova de la Muga

El pallasso i polític Jordi Pesarrodona serà el protagonista de la 7a Fira del Clown de Vilanova de la Muga, que enguany ha programat una vintena d’espectacles i activitats.

La 7a edició de la Fira del Clown s’aferma com a capital del clown a la comarca i es consolida en el calendari de festivals a l’entorn de la figura dels Pallassos i Pallasses.

fira del clown

El proper dissabte 26 de maig es durà a terme la 7a edició de la Fira del Clown a Vilanova de la Muga. Un festival ple de pallassos i pallasses que tractaran els temes del circ, la màgia i la música, dirigint-se a un públic per a totes les edats.

Homenatje a Jordi Pesarrodona

Enguany la fira homenatjarà al pallasso i polític Jordi Pesarrodona que rebrà el Guardó Pallasso de l’Any 2018 (18.30h al Passeig Empordà), en reconeixement a la seva trajectòria professional, així com per la seva defensa als drets democràtics i la rellevància que va suposar la seva imatge amb el nas vermell, complement identificatiu de la figura dels pallassos i de les pallasses.

El Pallasso de l’Any és un guardó que premia iniciatives, projectes, activitats i professionals que destaquin per la seva importància, trajectòria o repercussió en el món del pallasso i/o en la Fira del Clown de Vilanova de la Muga. Anteriorment han estat guardonats amb aquest premi el pallasso Claret Papiol (2012), la pallassa Pepa Plana (2013), a títol pòstum Joan Montanyes “Monti (2014), l’ONG Pallassos Sense Fronteres (2015), la companyia Pallassos d’hospital Pallapupas (2016), i la passada edició la també companyia de Pallassos d’hospital XaropClown (2017).

fira del clown

Espectacles i activitats a la Fira del Clown

En el decurs del dia s’oferiran diferents tipus d’espectacles i tallers, tots ells relacionats amb el món dels pallassos i les arts circenses. El públic assistent podrà gaudir d’una quinzena d’actuacions distribuïdes en diversos escenaris on hi descobriran les darreres creacions de companyies i pallassos de gran renom, com Cia. Passabarret, Sabanni, Jam, Pere Hosta, Fèlix Brunet, Circ Xic, Circo Los, els Tallers de Circ a càrrec de l’Escola de Circ de la Bisbal, o el presentador d’enguany el pallasso Pep Callau, ‘speaker’ oficial del F.C. Barcelona.

Una des les activitats que es fa per cinquè any consecutiu, serà la divertida Cursa de Sabatots “Memorial Joan Montanyes”, en què pallassos i pallasses correran amb les  sabates que els caracteritzen i amb la finalitat d’homenatjar al Pallasso Monti i d’arribar a la meta sense fer el ridícul!
fira del clown

Més informació al web 

Segueix consultant l’agenda de fires i festes