Activitats en familiaActivitats en família

Festival Internacional de Música Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú – 38a edició

El Festival Internacional de Música Popular i tradicional arriba a Vilanova i la Geltrú un any més amb un segell original i fidel als sons. 18 actuacions al llarg de tres dies on podràs trobar a Puerto Candelaria, Kepa Junkera, Muchacho y los Sobrinos i Biflats.

El Festival obrirà les portes el 15 de juny amb l’adaptació de Carles Cases amb la cançó “Passeig del Carme” de Pere Tàpias. La cançó escollida segueix el ritual de la inauguració del FIMPT, un ritme sirtaki amb una peça genuïnament vilanovina, que ja s’ha versionat per altres músics com Carles Sanjosé, Carles Belda, Gemma Humet, Toti Soler, Elisabeth Raspall, Carles Dènia i la banda de l’escola i conservatori Mestre Montserrat.

Carles Cases també portarà el seu espectacle “L’esperit dels Obama” al Teatre Principal, una obra on es reinterpreten melodies espirituals negres. Pots comprar les entrades a www.vilanova.cat/fimpt o a la taquilla del Teatre Principal una hora abans del concert.

Aquest any l’escenari principal del FIMPT serà a la nova plaça del Port, que acollirà actuacions com la rumba de Muchacho & Los Sobrinos, l’espectacle de “Carabutsí” o la cúmbia rebel dels colombians Puerto Candelaria.

El dissabte, Kepa Junkera presentarà el seu últim treball “FOK” amb la companyía de la mallorquina Miquela Lladó, el valencià Hilari Alonso i la Cobla Maricel. A mitjanit la plaça del Port és convertirà en un escenari que s’omplirà de música i ritmes festius de Biflats, una “Catalan Fanfare”.

El diumenge l’escenari principal es mourà a l’auditori Eduard Toldrà per escoltar la producció catalano-polonesa de Janusz Prusinowski i Manu Sabaté. Una col·laboració musical que explora el diàleg entre les dues tradicions musicals. Os d’abaixo presentaran el seu nou disc “Quixera ser dos paxaros” i amb això es clourà el FIMPT.

A més dels escenaris principals, durant els tres dies hi haurà altres activitats musicals com els preludis grallers, a càrrec del duet Criatures, divendres a la rambla Principal tocaran els alumnes de música tradicional de l’ECMM i d’Els Francolins. Dissabte hi haurà jam-session i vermut pels carrers del centre a càrrec de Marcel Casellas, Marc del Pino i Roger Andorrà. I per acabar de la millor manera possible, diumenge es dóna lloc a la Fira dels Luthiers, a l’actuació al pati del castell de la Geltrú i a la cercavila de sacs de gemecs.

La 38 edició del Festival té com a novetats dos concerts de proximitat, espai gastronòmic de la plaça del Port amb Bea Valladares, Son Tres Trio el divendres i Carla Barroso i Cameron Moore el dissabte.