Activitats en familiaActivitats en famíliaFires de CatalunyaFires i Festes de Catalunya

Fires d’indians – Agenda de Fires d’indians 2018

Les Fires d’indians són festivitats que duen a terme diversos pobles de Catalunya per recordar la petjada indiana que van deixar els aventurats que van tornar de Cuba amb èxits i riqueses. Recordes l’havanera que diu…”El meu avi va anar a Cuba…” ?

¿Qui eren els indians?

A finals del s. XVIII la situació a Catalunya no era gaire bona, el que va provocar un fort moviment migratori d’homes a les Amèriques a buscar fortuna. La finalitat del viatge era fer fortuna i tornar a casa enriquits per perseguir els seus somnis. Aquestes persones se les coneix com indians o “Americanos”.

Cognoms com Bacardí, Sarrà, Partagàs y Gelata són alguns dels que es van enriqir amb el rom, la canya de sucre o el cafè.

La imatge que tenien els americans dels emigrants catalans era de persones treballadores, estalviadores i emprenedores. La majoria eren comerciants però altres es van dedicar a altres activitats com el conreu de la canya de sucre, la fabricació de rom i del tabac. Per això, els Indians una vegada van tornar a Catalunya, van introduir a la cultura catalana productes com el cafè, el sucre, la xocolata i el rom. També van portar a Amèrica productes catalans com el vi o destil·lats.

Quan els indians van tornar amb les seves riqueses, alguns van construir cases luxoses o jardins exòtics, altres van ajudar a l’Ajuntament per reformar els carrers i les places i també van ajudar als més pobres i contribuir amb la millora de l’educació. Gràcies als indians, alguns pobles de Catalunya van poder sortir de la pobresa.

És per això encara avui dia, Catalunya té una especial estima per Cuba, la seva gent, i les seves tradicions.

Fires d'indians

Cada any, molts pobles de Catalunya,  conmemoren la història dels catalans a les Amèriques amb les Fires d’indians o dels “Americanos”. Aquí tens un calendari de fires indianes  on es reviu el passat indià i les petjades que van deixar els Indians un cop tornant de les Amèriques. No et perdis les Fires d’indians i descobreix més sobre la història de Catalunya d’una forma divertida.

Calendari de Fires d’indians 2018

II Fira dels Indians de Tossa de Mar
26/05/2018 – 28/05/2018
Tossa de Mar

Fira d’Indians de Cadaqués
02/06/2018 – 03/06/2018
Cadaqués

Fira dels Americanos de Lloret de Mar
15/06/18 – 17/06/18
Lloret de Mar

II Retorn dels indians
15/06/18 – 17/06/18
Sant Pere de Ribes

Fira d’Indians de Begur
08/09/2018 – 10/09/2018
Begur

Fira d’Indians de Torredembarra
09/09/2018 – 10/09/2018
Torredembarra

Consulta també el el calendari de fires i festes populars d’aquest mes arreu de Catalunya.

One thought on “Fires d’indians – Agenda de Fires d’indians 2018

  • Hej, szczerze polecam oferte biura projektowego Sztuka Ogrodowa z Warszawy. Bardzo podoba mi sie ich profesjonalizm.
    U mnie zrobili super robote i jestem bardzo zadowolony z rezultatu (moge podeslac kilka zdjec mojego ogrodu)
    link do ich strony: http://sztuka-ogrodowa.com.pl/

Comments are closed.