Activitats en familiaFires de CatalunyaFires i Festes de Catalunya

75a Fira del Cop d’Ull – Gaudeix d’un dia en família a Banyoles

Enguany se celebra la 75a edició de la Fira del Cop d’ull de Banyoles i us convidem a que us hi apropeu en família. És una activitat perfecte pel diumenge 2 d’Abril ja que podreu gaudir d’un matí de fira, d’un dinar en un bon restaurant, i a la tarda, gaudir de diverses activitats a l’estany de Banyoles.

Què hi trobarem a la fira del Cop d’Ull de Banyoles ?

La Fira del Cop d’Ull de Banyoles està dedicada a la compravenda i intercanvi de brocanteria, antiguitats i tota mena d’objectes de col·leccionisme. Enguany celebra la seva 75a edició el dilluns 2 d’Abril (dilluns de Pasqua), al passeig Dalmau (al costat de l’estany).

Més de 150 parades conformen la fira convertint-se en un punt de trobada de firaires i col·leccionistes procedents de Girona, Barcelona, Tarragona, LLeida i la Franja. Fins i tot firaires d’Andorra no es perden l’esdeveniment. Des de ben d’hora a les 7 del matí, la Fira del Cop d’ull rep centenars de visitants omplint-se de gom a gom fins a les 2 del mig dia quan es conclou la fira.

La propera edició durant el 2018, se celebrarà el 16 d’agost, coincidint amb la festa petita de Banyoles.

Fira del Cop d'ull de Banyoles

Fira del Cop d’Ull Infantil

La Fira del cop d’ull infantil es celebra any rere any, el primer cap de setmana d’octubre a la plaça de les Rodes i està pensada exclusivament pels infants. No hi ha parades de professionals. Prop de 300 parades de nens i nenes de tot el territori català compren, venen, i intercanvien joguines. La idea inicial era vendre joguines que no es fan servir, i guanyar els diners que posteriorment, podran gastar a les atraccions de la festa major de la ciutat.

Comença a les 10 del matí i finalitza a les 2 del migdia. A la fira del cop d’ull infantil hi podem torbar tot tipus de joguines diverses i interessants: Des de tradicionals i antics trencaclosques, llibres, nines, ninots o jocs de taula.

Des de no fa gaire, Càrites de Banyoles i ajudats per els nois i noies de una escola de la ciutat, recull joguines en bon estat per, posteriorment en les festes nadalenques i dins la campanya “cap infant sense una joguina”, repartir-les a nens i nenes necessitades de la comarca.

On dinar a Banyoles

Un cop acabada la Fira del Cop d’Ull podem gaudir d’un bon dinar en família. Hi ha un gran ventall de restaurants a Banyoles per escollir. Podeu informar-vos bé al web oficial de Turisme de Banyoles per poder comparar les diferents opcions i triar.

Activitats a l’estany de Banyoles

Després de dinar, podeu gaudir d’una tarda d’activitats a l’estany de Banyoles: Teniu la possibilitat de llogar bicicletes, barquetes de Rem, pujar al Tren Pinxo, fer un vol amb La Tirona (barca ecològica) i fins i tot hi ha lloguer de Kayak. Per informar-vos, dirigiu-vos a l’oficina de Turisme de l’Estany: Passeig Darder – pesquera núm. 10, Telèfons: 972 58 34 70 / 626 225 200

Per més informació sobre la Fira del Cop d’Ull de Banyoles podeu escriure un correu a firadelcopdullbanyoles@gmail.com