Activitats en familiaGrups de Música per FestesProveïdors per esdeveniments

ELS ATRAPASOMNIS

els atrapasomnis - fires i festes - festes majors - catalunya - animacio infantil - companyia

“Els Atrapasomnis” és una companyia d’espectacles infantils i familiars que neix de la passió per la música dels seus integrants, juntament amb moltes ganes de compartir experiències, de passar-ho bé i de fer-ho passar bé als públics destinataris. Aquestes tres passions, combinades amb una llarga experiència fent concerts de tota mena, fan néixer la companyia. Inicialment, estava integrada per en Jordi Masferrer i en Pau Boïgues, però el grup ha anat creixent i actualment ja són més de sis components tocant en diferents formats. Tots ells i elles músics de Girona i de les contrades de la Cellera de Ter, Anglès i Salt. Configuren un conjunt de professionals amb més de 15 anys treballant en el món de la música, actuant en diferents formacions musicals i que ha tocat milers de vegades arreu del país. Els singularitza i diferencia d’altres projectes musicals l’estret vincle amb el món educatiu i del lleure: treballant en escoles com a mestres, en casals, colònies, fent tallers, donant classes, explicant contes… Cosa que ha contribuït decididament i complementat a l’equip a l’hora d’arribar als infants.

El ferm propòsit de compartir i fer arribar la música a tothom, ha portat als Atrapasomnis a centrar-se en el públic familiar i concretament en els més menuts. En aquest marc han creat espectacles, dinàmics, frescos i variats, amb l’atenció dels petits al centre, tot cercant uns formats i continguts atractius per als acompanyants adults. A ritmes de pop, rock, rumba i diferents estils musicals, els Atrapasomnis han ensenyat, a través de la música, a Atrapar Somnis com a motor de tota persona per assolir el seu ple desenvolupament, tingui l’edat que tingui.

Trajectòria

Durant els anys 2013, 2014 i 2015, “Els Atrapasomnis” van realitzar concerts arreu de Catalunya, amb l’espectacle “l’Aventura de somiar”: un espectacle de dos components, molt proper, en el que l’associació cercava el contacte i la interacció directa amb els nens; un format que permet aprendre com funciona aquest tipus de públic i anar perfeccionant l’espectacle a partir de cada concert realitzat. El 2013, es contacta amb Lu Garriga, que no forma part fiscalment a les actuacions, però és qui crea el logotip del grup i que a partir d’aquell moment es converteix en assessora en temes d’imatge i il·lustració.

El 2016 i 2017 la companyia creix, i es comença a incorporar espectacles amb formacions de fins a sis músics. També es comença el projecte de cooperació a Nepal, i el grup fa una estada d’un mes, oferint concerts a escoles i orfenats.

El 2017 es publica el primer disc-llibre titulat “L’hora dels somnis”, on el destinatari troba un disc amb 13 cançons inèdites i originals; un disc que també compta amb diverses col·laboracions, com la d’en Natxo Tarrés del grup Gossos, la Marta Pérez del grup “Les anxovetes”, l’Albert Cortada, entre d’altres…

Per altra banda, conjuntament amb el disc, es publica el conte amb el mateix títol “L’hora dels somnis”, amb text de Jordi Masferrer i Lu Garriga, i il·lustracions de Lu Garriga. Comença una vessant que ja no s’abandona: l’editorial. A partir d’aquest moment, els personatges que apareixen en les cançons, la Serp Siseta, el talp Gustau i la Foca Filomena, comencen a formar part de l’imaginari col·lectiu dels més petits.

L’any 2017 “Els Atrapasomnis” van fer un total de 114 actuacions arreu de Catalunya i a partir del 2018, la companyia creix encara més i fa el salt als espectacles de gran format. Es torna també una vegada més al Nepal, per oferir concerts i a gestionar el nou projecte d’OPTIONS CATALUNYA NEPAL, que consisteix en la creació d’una escola de Formació Professional.

Durant l’any 2020 els Atrapasomnis publiquen el seu segon llibre disc “Anem Amunt”, enmig de la gran incertesa de la pandèmia. El disc llibre té una molt bona acollida, i tot i les circumstàncies  la companyia aconsegueix fer unes 20 actuacions per presentar el projecte.

________

Tot i que el projecte global dels Atrapasomnis és des de l’inici un espai de connexió amb els infants des d’una mirada de transferència pedagògica, és a partir del 2021 que aquesta faceta es desenvolupa de forma més conscient i metòdica. Aprofitant l’àmplia experiència dels anys de concerts de petit i gran format i especialment l’acumulada pels membres de l’associació en l’àmbit del lleure, es fa un pas més cap a una proposta totalment pensada per a les escoles.

Es crea un nou producte que cerca ampliar la interactivitat amb les escoles i completament relacionat amb l’aprenentatge a través de rutines per treballar els continguts de les cançons a les aules. Per a cada cançó es comencen a crear videoclips educatius i guies pedagògiques, tot plegat disponible en un site per facilitar el treballa autònom a les aules.

El disc/vídeo anomenat “Aprenem cantant” és un producte en format totalment digital que permet, a través de la música, treballar continguts diversos del currículum a disposició de les educadores i educadors, escoles, llars d’infants i també famílies. A la pàgina web qualsevol persona interessada pot trobar tot el material d’aquest recurs educatiu i contractar, per ampliar l’experiència, un espectacle participatiu i dinàmic a on els infants poden posar en pràctica els aprenentatges adquirits de la mà dels seus creadors. El seu format digital va contribuir a més a l’adequació que va haver de fer el sector a les mesures de seguretat del moment, obrint les possibilitats d’accés en un moment crític en què les actuacions en directe estaven encara molt afectades.

Aquest projecte implica el pas cap a un treball molt més vinculat amb l’escola i el treball a les aules i és el tret de sortida de la nova etapa dels Atrapasomnis; una etapa en que el vincle entre educació i cultura per la millora de les competències personals i col·lectives i la inclusió és el denominador comú. Neix doncs “Planeta violeta”.

els atrapasomnis - fires i festes - festes majors - catalunya - animacio infantil - companyia

 

L’Equip

FITXA ARTÍSTICA

Guió i idea original — Els Atrapasomnis

REPARTIMENT ARTISTES

Jordi Masferrer — Veu

Malva Vila — Veu

Pau Boïgues — Veu i guitarra

Anna Fusté — Veu i baix

Marc Sánchez — Bateria

Clàudia Rostey — Trombó

Pol Riubrugent — Trompeta

Oriol Bassols — Ballarí

Esther Moyano — Ballarina

Júlia Ventura — Ballarina

Albert Cortada — Tècnic de so

Lu Garriga — Il•lustradora

Carme Puigdevall — Vestuari

Contacta i demana pressupost

  Dades de contacte de Els Atrapasomnis

  (Menciona que vens de part de Festes Majors de Catalunya) 

  Mòbil: 620 689 664

  Web: www.elsatrapasomnis.cat

  E-mail: info@elsatrapasomnis.cat

  Segueix-los també a Instagram, Spotify, Twitter, Facebook i Youtube

   

  els atrapasomnis - fires i festes - festes majors - catalunya - animacio infantil - companyia

   

  Submit your review
  1
  2
  3
  4
  5
  Submit
       
  Cancel

  Create your own review

  Festes Majors de Catalunya
  Average rating:  
   0 reviews