Activitats en familiaActivitats en famíliaFires de CatalunyaFires i Festes de Catalunya

Festa Major Vilafranca – Festa Patrimonial d’Interès Nacional

Festa Major Vilafranca – La Festa Major de Vilafranca és una de les festes més importants de Catalunya. És declarada Festa Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. Se celebra del dia 29 d’agost a l’ 2 de setembre i el seu dia culminant és el dia 30 d’agost, la diada de Sant Fèlix, patró de la ciutat.

L’estructura de la festa major es basa en els models festius del Penedès i el Camp de Tarragona: cercavila al matí, castells al migdia i processó a la tarda-vespre. 

Son dies on els carrers de Vilafranca s’omplen de tota mena d’espectacles:  balls folklòrics, exhibicions, castells, concerts, i activitats  per a tots els públics i per a tots els gustos.

Prepara’t per veure un any més al Drac o l’Aliga de Vilafranca,  documentants des del 1600,  probablement les figures més antigues del bestiari festiu català.

Festa Major Vilafranca - Àliga de Vilafranca

O per saludar als Gegants de Vilafranca: En Ferragut i l’Elisenda, que ens convidaràn a acompanyar-los en les seves danses.

Festa Major de Vilafranca - Gegants Vilafranca

O per gaudir d’innumerables balls folclòrics : El ball de panderetes, el ball de pastorets, el ball de malcasats, el ball de cercolets, el ball pla, el ball de bastoners, el ball de panderos, el ball de figuetaires o el ball de gitanes. Així que ja saps a ballar!

festa major vilafranca - ball de bastoners

Però això no és tot, a més podràs gaudir d’una gran varietat de concerts!

Programació Musical – Festa Major Vilafranca

La música i l’al.legría s’apodera de Vilafranca durant la Festa Major. No et perdis les següents actuacions: (cartell pendent de publicació)

Així que ja saps, l’últim cap de setmana d’Agost, reserva-te’l per gaudir de la Festa Major de Vilafranca del Penedès!

Per no perdre’t cap festa popular, consulta ara l’agenda de fires i festes de Catalunya dels propers mesos.

 

One thought on “Festa Major Vilafranca – Festa Patrimonial d’Interès Nacional

  • Falta esmentar el Festival Gloriós que tindrà lloc al claustre de la Trinitat del 29 al 30 d’agost

Comments are closed.